Follow us
ΕΣΠΑ 2022
ΕΣΠΑ 2022

Oι Online Επιχειρήσεις και η Black Friday

Οδηγοί ΕπιβίωσηςOι Online Επιχειρήσεις και η Black Friday
Oι Online Επιχειρήσεις και η Black Friday

Oι Online Επιχειρήσεις και η Black Friday

Η πλέον καθιερωμένη μέρα των μεγαλύτερων προσφορών του χρόνου είναι φυσικά η Black Friday. Αν και στις αρχές του 2015 είχε την αποκλειστικότητα σε ηλεκτρονικές συσκευές, πολύ γρήγορα ο κανόνας αυτός αναθεωρήθηκε. Μέσα στα χρόνια επιχειρήσεις από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, εισάγουν στο ετήσιο πλάνο τους προσφορές Black Friday. Η ανάγκη για να ζεσταθεί η αγορά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μας βρίσκει ξανά εδώ για να εντοπίσουμε τα 5 βασικά must do βήματα, που πρέπει να θυμάται μια επιχείρηση που διαθέτει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η σωστή προετοιμασία είναι η μόνη λύση που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε, ακόμη και να ξεπεράσετε τους στόχους σας . Σας παραθέτουμε ορισμένα hot tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την περίοδο της Black Friday. Άλλωστε και οι ίδιοι οι καταναλωτές θα έχουν λάβει τα μέτρα τους (αν έχεις διαβάσει το προηγούμενο άρθρο, τότε ξέρεις ; ) ).

Τι πρέπει προσέχουν οι online επιχειρήσεις; 

Η παραπλανητική ανατιμολόγηση των προϊόντων, δεν είναι μια σωστή τακτική

Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που δέχτηκαν ποινές για ανατιμολόγηση των προϊόντων τους, προκειμένου να αποδώσουν μια εξωφρενική έκπτωση. Αυτή τη χρονιά όμως, η Προστασία Καταναλωτών προβλέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για να προλάβει τα γεγονότα.  

Μην παραλήψεις ποτέ να είσαι up to date!

Μια συχνή παράλειψη σε μέρες μεγάλων εκπτώσεων αποτελεί η κατάλληλη τεχνική προετοιμασία του e-shop. Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τον διακομιστή και τις λοιπές λειτουργίες των συστημάτων σας, με στόχο να είναι έτοιμα να υποδεχθούν την αυξημένη κίνηση των καταναλωτών που περιμένετε. Επίσης, θα πρέπει να προετοιμάσετε και τις υπηρεσίες μεταφορών για την έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών. Ασφαλώς όλα τα εκπτωτικά προϊόντα θα πρέπει να έχουν απόθεμα! Οπότε μη ξεχάσει να ανανεώσεις το stock του ηλεκτρονικού σου καταστήματος, on time.

Ασφάλεια, ασφάλεια και πάλι ασφάλεια

Ακόμη ένα κρίσιμο σημείο για την επιτυχία της Black Friday είναι φυσικά να ολοκληρωθεί το στάδιο της πληρωμής. Το περιβάλλον που φιλοξενεί τη χρηματική συναλλαγή θα πρέπει να είναι πλήρως ασφαλές από κάθε πιθανό κίνδυνο.

Βρείτε μια έξυπνη ιδέα για να εντυπωσιάσετε!

Είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσετε μια ευκαιρία στη προώθηση των προσφορών σας. Σίγουρα οι δημιουργικές ιδέες σε banners, newsletters και διαφημιστικές καμπάνιες, θα προσφέρουν μια εντυπωσιακή υπενθύμιση στο κοινό σας πως το eshop σας συμμετέχει ενεργά στην επικαιρότητα.

Τήρηση των όρων χρήσης

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τους όρους χρήσης επικαιροποιημένους και να ενημερώνετε το κοινό σας σε κάθε αλλαγή. Παρόλα αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε νέες πρακτικές αποκλειστικά για εκείνες τις μέρες προσφορών, οι οποίες θα είναι πάντα προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Ένας ευχαριστημένος πελάτης, ειδικά σε μια τόσο πιεστική μέρα, θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο. Διαδίδοντας την ικανοποίηση του από τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που του προσφέρατε. Μπορεί να μην υπάρχει η προσωπική επαφή, ωστόσο το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορεί να στερηθεί από την προσοχή που του αναλογεί. Είναι σημαντικό να εντάξετε ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο που θα αποδώσει καθολικά.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προετοιμάσετε κατάλληλα την επιχείρηση σας για τις προσφορές της Black Friday, τότε η ομάδα της Craftery Digital Services είναι πάντα στη διάθεση σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Craftery Digital Services

Craftery
Digital Services

Ψηφιακές υπηρεσίες στα μέτρα σου, για να χαράξεις μια σωστή online πορεία, με την κατάλληλη υποστήριξη.